top of page

„Otthon édes otthon” – ahol az allergének rejtőznek

Frissítve: 2020. aug. 17.

Mindenki ismer olyan családtagot, aki egész nyáron az allergiától szenved. Sokszor fújja az orrát, könnyezik vagy köhög. A pollen, az állati szőr, levált hámsejtek és a házipor megnehezíti azok életét, akik allergiások. A kellemetlen tünetek mindenhol jelen vannak és ott rejtőzködnek ahol a legtöbb időnket töltjük.

Otthonunk bármely részén– hálószoba, ágy, kanapé – fellelhetőek és nemcsak mi, hanem ők is meghitt környezetben érzik magukat. Hajlékunk akármelyik szegletében kellemetlen tüneteket idéznek elő ezért fontos, hogy lakásunkat pormentes övezetté tegyük.


Lakásunk ideális hőmérséklete a hálószobában 18 fok körül van. Az atkák imádják a nedves közeget, ezért fontos otthon mérni a páratartalmat és alacsonyan tartani. (45-55%)

Ha szénanáthában szenved, fontos a rendszeres szellőztetés. A kutatások szerint a pollenek száma a városokban reggelente, vidéken az esti órákban alacsonyabb.


TIPP az atkamentes életért:


· Rendszeres portalanítás, porszívózás, felmosás

· Kerüljük a növényeket és porfogókat a hálószobában

· Válasszunk rövid szálú szőnyeget

· Napi háromszori gyors szellőztetés


ha olyan porszívót használ, amelynek Hepa zsákja van, az megbízhatóan a belsejében tartja az allergéneket.

Legyen Önnek is „házi Koboldja”, amelynek kiváló szűrőrendszere felbecsülhetetlen.

A TÜV tanusítvánnyal ellátott készülék tökéletes megoldás az allergiában szenvedőknek.Ha Önnek van „házi Koboldja” és rendszeresen használja, el tudja érni a kívánt takarítási eredményt. Koboldja mellett egy speciális ablakvédő háló segítségére lehet, hogy a pollenek ne jussanak be otthonába.


Ne feledje, jól jön a háztartásában egy „házi Kobold”, aki teszi a dolgát és eltünteti az atkát!

 

17 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page