10 perces takarítási tippek az egész család számára
top of page

10 perces takarítási tippek az egész család számára

Frissítve: 2020. aug. 17.

Szikrázó napsütés, közel 40 fok a kertben, apa grillezik, a gyerekeknek már a délutáni pancsit várják, de anyának most is, mint mindig a takarításon jár az esze…. Mikor jut idő mindenre? Mikor lesz a ház is, a kert is egyszer teljesen rendben?

Eláruljuk a választ: 2-3 gyerek mellett sosem, de ha ügyesen szervezzük a napjainkat, akár 10 perc alatt is rendet és tisztaságot varázsolhatunk gyerekeink segítségével itt-ott. Így a takarítás csupa móka és hasznosan eltöltött családi idő lehet a gyerekek számára is.

Néhány tipp, mely megkönnyíti és lerövidíti a napi feladatokat:

1. Szorgos kezek a takarításban- vonja be gyerekeit is!

Kisgyerekes családoknál a probléma oka gyakran a széthagyott játékokban keresendő. Hiába kérjük őket, hogy pakolják el naponta többször, nem mindig van foganatja. A dal vége mindig az, hogy megcsináljuk helyettük… Biztos, hogy mindenkinek ez a legjobb? Szerintünk nem. Segítség lehet, ha a pakolásból játékot csinálunk.


TIPP: Állítson fel színes vödröket és játsszák azt, hogy a játékokat a megfelelő színű vödörbe kell beletenni. Így könnyedén vonhatjuk be a gyerekeket a pakolásba, amit ha játéknak álcázunk, akár naponta többször is bevethető.


2. Mindig csak egy feladat – aki sokat markol, keveset fog…


Mikor elkezdjük a takarítási műveletet, egyszerre mindig csak egy feladatot határozzunk meg magunknak. Ne árasszuk el a családot mindenféle feladattal. Mindenkinek adjunk saját feladatot, melynek ő lesz a felelőse.


TIPP: Ha naponta mindenki elvégez egy 10 perces házimunkát, nem hárul nagy teher senkire sem. Garantált lesz a sikerélmény, valamint

mindig tisztán tudjuk tartani a helyiségeket.

Szervezést igényel, de megéri.


3. Takarítsunk zenére – legyen a takarítás szórakozás is egyben!

A muzsika szól, az idő repül, a család észre sem veszi, hogy takarít. Hallgassuk kedvenc zenéinket a takarítás ideje alatt! Mindenki gondolja ki, hogy melyik zeneszámot „kéri”, így mindenki személyes kedvencére is „pörög” majd a család.


TIPP: Amikor a zeneszám véget ér, kezdjünk mindig új munkafolyamatot. Rendkívül élvezetes lesz a takarítás, ha közben táncolunk és énekelünk is, így tehetjük emlékezetessé a közös munkát. A lakás tiszta lesz és a családdal eltöltött idő nemcsak hasznos, de mókás is lesz.




4. Állandó időzavarban – ha úgy érzi összecsapnak a hullámok a feje felett…

Megcsúszott a takarítással? Úgy érzi, hogy elérhetetlen a hőn áhított rend és tisztaság? Nyugodjon meg, tudunk egy gyors és hatékony megoldást a problémára.


TIPP: Állítsa be telefonja időzítőjét 10 percre és minden szobában pakolja el, ami kint maradt. Ha lejárt az idő, jön a következő helyiség, majd a nagyjábóli rendrakást követően az utolsó 10-20 percben gyorsan porszívózza és mossa fel a helyiségeket! Ez nem alapos takarítás, viszont sokat számít.

Mi van ha éppen hívatlan vendégek tartanak Ön felé látogatóba?!


A tökéletes megoldás minden szempontból egy olyan takarítógép lehet, ami gyorsan, de annál alaposabban takarít a lakásban. Egy olyan takarítóeszköz, ami pl. egy lépésben porszívózza és mossa fel a keménypadló felületeket. Mi ismerünk ilyet és ezeket a gépeket használjuk takarításaink során. Professzionális takarítóeszközeinkkel jelentősen csökkenthető a takarításra szánt idő, így hatalmas segítség lehet az Ön mindennapjaiban is!


Válasszon Ön is bennünket!

Expert Clean Szeged – Takarítás felsőfokon

139 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page