top of page

MENNYIRE VAGY TISZTA?


Természetes, hogy naponta zuhanyzol és legalább kétszer megmosod a fogad, ahogyan az is, hogy mosdóhasználat után és evés előtt alaposan kezet mosol.

Vajon az elég ahhoz, hogy ne kerülj túlzott kapcsolatba ronda kórokozókkal?

Hiába figyelsz oda a saját személyes higiéniádra, ha a lakásod tele van olyan pontokkal, melyek valóságos baktériumtelepként működnek. A konyhai szivacsod például kétszázezerszer több baktériumnak is otthont adhat, mint a vécéülőkéd!!!


TIPP: Csak szólunk! Ezt könnyen megakadályozhatod, ha rendszeresen cseréled a szivacsot, illetve minden használat után beteszed pár másodpercre a mikróba.


LÁSSUK, TISZTÁN TARTOD-E A LAKÁS TÖBBI KÉNYES PONTJÁT IS!


A VÁGÓDESZKÁD


A baktériumok ragadósak és könnyen megtelepszenek a fa vagy műanyag deszka réseiben, repedéseiben ezért fontos, hogy időről időre legalább 60 fokon elmosogasd a gépedben vagy forró vízben kiáztasd a vágódeszkádat, miközben antibakteriális mosogatószert használsz.


A KONYHARUHÁD

Sokan hajlamosak vagyunk mindent ezzel letörölni, a saját vizes kezünktől kezdve a konyhapulton át az edényekig. Ha így teszünk nemcsak hamar bekoszolódik, de tele lesz bacikkal is. Jobban teszed, ha a kéztörléshez külön rongyot használsz és mindegyiket legalább hetente egyszer, minimum 60 fokon kimosod.


A MOSOGATÓKEFÉD

Bármi, ami étellel érintkezik és gyakran vizes, igazi melegágya lehet a baktériumoknak. Kerüld el azt, hogy tányérról tányérra szállítod a csúnya baktériumokat. Minden alkalommal jó alaposan öblítsd ki a kefédből az ételmaradékot és hetente egyszer áztasd ki fertőtlenítőszeres forró vízben, vagy tedd be a mosogatógépbe.


A HŰTŐSZEKRÉNYED

A látványos szennyeződéseket azonnal mosd le a hűtőd külsejéről és belsejéről. Emellett évente kettő-négy alkalommal nem árt az alaposabb tisztítás: egy rész ecettel és egy rész vízzel remekül fertőtlenítheted a hűtőt és még az ételekbe sem kerül semmilyen méreganyag.
A PÁRNÁD

Ha csak a huzatod szoktad mosni, előbb-utóbb bajban leszel, ugyanis körülbelül kétéves használatot követően egy párna mosás nélkül tele van atkával, baktériummal és porral. Háromhavonta érdemes kimosni őket, ezért is jobb, ha olyan töltetű párnákat választasz, amelyek moshatóak.


AZ ÁGYNEMŰD

Az ágynemű úgyszintén az atkák melegágya. Az ürülékük irritálhat, szemviszketést, asztmát vagy bedugult orrot eredményezve. Ha alvás előtt zuhanyzol, akkor kéthetente, ha reggelente, akkor hetente legalább 60 fokon mosd ki az ágyneműdet, napközben pedig beágyazás helyett szellőztesd a matracot.


NE FELEDD A KÜTYÜKET SEM

Tisztítottad-e valaha az egered? Ha nem, itt az ideje! Az olyan technikai kütyüknél, amelyeket nem érhet víz használj isopropil alkoholt.

A billentyűzetet se hagyd ki: sűrített levegővel fújj ki belőle mindent, a baktériumok ugyanis ezrével szoktak megtelepedni a billentyűk között.
Ha időről-időre odafigyelsz a takarításra tiszta és ápolt lesz otthonod, úgy ahogyan te is! Ne hagyd, hogy a rendetlenség legyőzzön, bízd a takarítást profikra!


Csapatunk teljes szakértelemmel, professzionális eszközökkel, mégis megfizethető áron viszi otthonodba a tisztaságot.

Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

06 20 291 4117 expertcleanszeged@gmail.com

41 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page